Hoe ijsbaden me hielpen chronisch auto-immuunreuma te overwinnen
Klanten

Hoe ijsbaden me hielpen chronisch auto-immuunreuma te overwinnen

03 mrt 2023

Hé Tribe!

Mijn naam is Jim Hendriks, 26 jaar oud en woonachtig in Castricum! Dit is mijn verhaal;

Ik ging met vrienden een weekend naar Lissabon, plezier maken, genieten van het weer en de prachtige stad!

Helaas liep het anders toen ik na een ernstige voedselvergiftiging in Lissabon verschillende lichamelijke klachten begon te krijgen. Ongeveer twee weken na de hevige buikpijn en koorts begon ik ontstekingen te krijgen in mijn gewrichten, onderrug, spieren en pezen. Dit leidde ertoe dat ik binnen een week niet meer kon lopen, de week daarop niet meer kon staan en uiteindelijk volledig bedlegerig werd.

Op 22 december werd ik op de eerste hulp opgenomen met hoge koorts en ontstekingswaarden en werd de diagnose reactieve artritis gesteld. Dit zou betekenen dat mijn lichaam mijn eigen gewrichten aanviel door een onbekende infectie die overeenkwam met mijn verhaal over voedselvergiftiging.

Na aanvullend onderzoek bleek dit echter niet de juiste diagnose en kreeg ik de diagnose chronische auto-immuunreuma, axiale spondyloarthropathie (ziekte van Bechterew) en perifere spondyloarthropathie. Ik zou moeten overstappen op biologische injecties die het hele immuunsysteem verminderen om de ontsteking tegen te gaan. Na een explosie van prednison van eind december tot begin februari, en het gebruik van tramadol, diclofenac, en andere pijn- en ontstekingsremmers vóór de ER-opname, begon ik half januari met tweemaal daags ijsbaden en WHM-ademhalingssessies. 

Mijn ontstekingswaarden daalden van 380 eind december tot 29 eind februari en ik kon zonder medicijnen lopen en fietsen. Ik had geen ontstekingen, behalve een gezwollen enkel en teen. Eind februari begon ik weer te sporten en ik kan zonder krukken of rollator ongeveer een kilometer lopen zonder er last van te hebben.

Ik kwam in contact met Icetubs omdat ik in Nederland oplossingen zocht voor ijszwemmen/koud douchen en omdat ik zag dat mensen met dezelfde diagnose/prognose er veel baat bij hadden. Ik was al enigszins bekend met de WHM, maar was er niet actief mee bezig. Ik zat elke ochtend en avond ongeveer 3 tot 4 minuten in het ijsbad en merkte enorme verbetering in mijn gewrichten. De hete, rode gewrichten waren ineens niet meer zo pijnlijk en alles kon afkoelen en ontspannen. Nu, een maand later, zijn mijn gewrichten nooit meer rood en pijnlijk zonder prednison. Ik begon me te verdiepen in de wetenschap achter ijsbaden en koude blootstelling en de mogelijke positieve effecten daarvan op ontsteking en weerstand. Het heeft mijn leven voorgoed veranderd en ik ben echt blij met mijn ijsbad.

 

Join the Cold met die van Icetub.

Join the cold met de nieuwste Icetubs ijsbad. Beperkte oplage beschikbaar.

🧊 Altijd ijskoud & schoon water tot 3 °C
🇳🇱 Uniek Nederlands ontwerp
🚚 Gratis levering in Nederland in Q1 2023

Ijsbad offerte aanvragen