Hvordan isbad hjalp meg med å overvinne kronisk autoimmun revmatisme

Dato
4. september 2023
LES TID
7 minutter
KATEGORI
Kunder

Hei Tribe!

Mitt navn er Jim Hendriks, 26 år gammel og bosatt i Castricum! Her er historien min;

Jeg dro til Lisboa med venner over en helg for å ha det gøy, nyte været og den vakre byen!

Dessverre gikk det annerledes da jeg begynte å få ulike fysiske plager etter en alvorlig matforgiftning i Lisboa. Omtrent to uker etter de sterke magesmertene og feberen begynte jeg å utvikle betennelser i ledd, korsrygg, muskler og sener. Dette resulterte i at jeg ikke kunne gå i løpet av en uke, ikke kunne stå uken etter og til slutt ble helt sengeliggende.

Den 22. desember ble jeg innlagt på legevakten med høy feber og betennelsestall og fikk diagnosen reaktiv artritt. Det vil si at kroppen min angrep mine egne ledd på grunn av en ukjent infeksjon som stemte overens med historien min om matforgiftning.

Etter ytterligere undersøkelser viste det seg imidlertid at dette ikke var riktig diagnose, og jeg fikk diagnosen kronisk autoimmun revmatisme, aksial spondyloartropati (Bechterews sykdom) og perifer spondyloartropati. Jeg skulle gå over til biologiske injeksjoner som reduserer hele immunforsvaret for å motvirke betennelsen. Etter en periode med prednison fra slutten av desember til begynnelsen av februar og bruk av tramadol, diklofenak og andre smertestillende og betennelsesdempende midler før akuttinnleggelsen, begynte jeg med isbad to ganger daglig og WHM-pusteøkter i midten av januar.

Betennelsesnivået falt fra 380 i slutten av desember til 29 i slutten av februar, og jeg kunne gå og sykle uten medisiner. Jeg hadde ingen betennelser, bortsett fra en hoven ankel og tå. I slutten av februar begynte jeg å trene igjen, og jeg kan gå omtrent en kilometer uten krykker eller rullator uten å bli plaget.

Jeg kom i kontakt med Icetubs fordi jeg lette etter løsninger i Nederland for isbading/kalddusjing , og fordi jeg så at folk med samme diagnose/prognose hadde stor nytte av det. Jeg var allerede litt kjent med WHM, men var ikke aktivt involvert i det. Jeg satt i isbadet i 3-4 minutter hver morgen og kveld og merket en enorm forbedring i leddene mine. De varme, røde leddene var plutselig ikke så smertefulle lenger, og alt kunne kjøles ned og slappe av. Nå, en måned senere, er leddene mine aldri røde og ømme uten prednison. Jeg begynte å studere vitenskapen bak isbad og kuldeeksponering og de mulige positive effektene dette har på betennelser og motstandskraft. Det forandret livet mitt for alltid, og jeg er veldig fornøyd med isbadet mitt.

Forrige innlegg
Ingen tidligere innlegg
Neste innlegg
Ingen neste innlegg

Bli med på
Cold med
the Icetub Barrel

Vi presenterer vår Icetubs Barrel , designet for å omdefinere opplevelsen av kuldeterapi. Laget av rustfritt stål med termotrefinish.

Drevet av vår nederlandsk designede Icetubs Engine™️ for å gi deg iskaldt rent vann 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Be om et tilbud

De siste bloggene

Dato
4. september 2023
Tagg
Kunder

Join the Cold: Jolanda og Mark

På forskjellige steder i Nederland og til og med på den andre siden av grensen går folk...

Dato
4. september 2023
Tagg
Kunder

Hvordan isbad hjalp meg med å overvinne kronisk autoimmun revmatisme

Dessverre ble det annerledes da jeg begynte å oppleve forskjellige...

Handlekurven din

Produktnavn
Alternativ 1
$0
Takk skal du ha! Vi har mottatt innsendingen din!
Oops! Noe gikk galt da du sendte inn skjemaet.
Delsum
$0
Til kassen