Hvordan isbad hjalp meg med å overvinne kronisk autoimmun revmatisme

Dessverre ble det annerledes da jeg begynte å oppleve forskjellige...

Kunder
1
April
2024

Hei Tribe!

Mitt navn er Jim Hendriks, 26 år gammel og bosatt i Castricum! Her er historien min;

Jeg dro til Lisboa med venner over en helg for å ha det gøy, nyte været og den vakre byen!

Dessverre ble det annerledes da jeg begynte å oppleve ulike fysiske plager etter alvorlig matforgiftning i Lisboa. Omtrent to uker etter de sterke magesmerter og feber, begynte jeg å utvikle betennelse i ledd, korsrygg, muskler og sener. Dette resulterte i at jeg ikke kunne gå i løpet av en uke, ikke kunne stå den påfølgende uken og til slutt ble helt sengeliggende.

Den 22. desember ble jeg innlagt på legevakten med høy feber og betennelsestall og fikk diagnosen reaktiv artritt. Det vil si at kroppen min angrep mine egne ledd på grunn av en ukjent infeksjon som stemte overens med historien min om matforgiftning.

Etter ytterligere undersøkelser viste det seg imidlertid at dette ikke var riktig diagnose, og jeg fikk diagnosen kronisk autoimmun revmatisme, aksial spondyloartropati (Bechterews sykdom) og perifer spondyloartropati. Jeg skulle gå over til biologiske injeksjoner som reduserer hele immunforsvaret for å motvirke betennelsen. Etter en periode med prednison fra slutten av desember til begynnelsen av februar og bruk av tramadol, diklofenak og andre smertestillende og betennelsesdempende midler før akuttinnleggelsen, begynte jeg med isbad to ganger daglig og WHM-pusteøkter i midten av januar.

Betennelsesnivået falt fra 380 i slutten av desember til 29 i slutten av februar, og jeg kunne gå og sykle uten medisiner. Jeg hadde ingen betennelser, bortsett fra en hoven ankel og tå. I slutten av februar begynte jeg å trene igjen, og jeg kan gå omtrent en kilometer uten krykker eller rullator uten å bli plaget.

Jeg kom i kontakt med Icetubs fordi jeg lette etter løsninger i Nederland for isbading/kalddusjing , og fordi jeg så at folk med samme diagnose/prognose hadde stor nytte av det. Jeg var allerede litt kjent med WHM, men var ikke aktivt involvert i det. Jeg satt i isbadet i 3-4 minutter hver morgen og kveld og merket en enorm forbedring i leddene mine. De varme, røde leddene var plutselig ikke så smertefulle lenger, og alt kunne kjøles ned og slappe av. Nå, en måned senere, er leddene mine aldri røde og ømme uten prednison. Jeg begynte å studere vitenskapen bak isbad og kuldeeksponering og de mulige positive effektene dette har på betennelser og motstandskraft. Det forandret livet mitt for alltid, og jeg er veldig fornøyd med isbadet mitt.