Join the Cold: Jolanda og Mark

På forskjellige steder i Nederland og til og med på den andre siden av grensen går folk...

Kunder
Joep
Icetubs Leder

På forskjellige steder i Nederland og til og med på den andre siden av grensen går folk ned i det iskalde vannet på Icetubs. På treningssentre, i bedrifter, på retreatsteder og selvfølgelig hjemme hos folk. Slik er det også for Jolanda og Mark. De har hatt Icetub i garasjen i to måneder. Vi har snakket med dem om hva kulde betyr for dem og hva Icetub tilfører livet deres.

*På intervjutidspunktet, tidlig i desember '21.

↑ Jolanda & Mark like etter at de kjøpte Icetub.

Forkjølelsesterapi i kjølvannet av koronaviruset

At Icetub nå står hjemme hos Jolanda og Mark, har først og fremst med Jolanda å gjøre, sier hun. "Jeg hadde korona helt i begynnelsen. Jeg led av disse symptomene veldig lenge.

Jeg hadde mest vondt i lungene, var andpusten og veldig sliten. Det var vanskelig for meg å legge meg ned og bevege meg, jeg hadde minst plager når jeg satt. Det har gradvis blitt bedre, men hvis jeg gjør for mye, merker jeg at symptomene kommer tilbake.I likhet med Bram, som vi snakket med om hans erfaring med Icetub, begynte Jolanda å fordype seg i kuldeterapi. "Fordi vanlig behandling ikke hadde noe å tilby meg lenger, tenkte jeg: Hvis det ikke hjelper, så skader det ikke.

Derfor deltok vi på en Wim Hof-workshop i juni i fjor i kombinasjon med et isbad. Vi likte det så godt at vi ville gjøre det hjemme også, men jeg følte meg ikke komfortabel med å ha vann i en beholder som man må putte isbiter i. Det var grunnen til at vi begynte å lete etter et isbad. Jeg fant ut at dere skulle lansere Icetub på markedet. Vi ventet tålmodig og kjøpte et når vi kunne.

Senk temperaturen langsomt

Jolanda tar isbad fire ganger i uken. "De dagene jeg ikke jobber, tar jeg isbad. Jeg gjør det alltid om morgenen, og når jeg må jobbe, rekker jeg det ikke. Vi starter på 12 grader og fortsetter å senke temperaturen. I morges satte jeg badet til 7 grader. Vi senker temperaturen sakte, men sikkert."

Jolanda gjør Wim Hofs pusteøvelser hver dag. Det samme gjør hun før hun går inn i isbadet. Når Mark går inn i isbadet, gjør han henne selskap. Deretter setter de timeren på litt over to minutter, slik at de rekker å komme inn og bli liggende i to minutter. "Noen ganger hører vi om folk som kan ligge i isbadet i 5 eller 15 minutter. Det gjør vi ikke. På workshopen forsto vi også at dette ikke er nødvendig, og at man skal kjenne etter hva som er behagelig."

En god start på dagen

Fordi Icetub bare har stått hjemme hos Jolanda og Mark i to måneder, er det fortsatt vanskelig å si noe om utviklingen av koronaplagene. "Heldigvis var plagene mine allerede mye mindre enn før da vi fikk Icetub. Dette skyldes hovedsakelig vaksinasjonen. Den har hatt en enormt positiv effekt på plagene mine. Det er sant at isbadet kom samtidig som jeg begynte å jobbe fulltid igjen etter et år. Fordi dette også krever mer av kroppen, er det mulig at jeg har tatt noen skritt tilbake. Det siste håper jeg å bli kvitt med kuldeterapien.

"Jeg søkte på Internett for å se om det finnes mennesker som også lider av lungesmerter på grunn av korona. Da kom jeg over en artikkel av en kvinne som også lider av det og driver med kuldeterapi. Hun svømmer i kaldt vann og opplever en enorm forbedring. Når hun er i det kalde vannet, forsvinner smertene. Så det virker virkelig."

Mark er sammen med Jolanda omtrent to ganger i uken. Han merker virkelig forskjell de dagene han ikke starter dagen i Icetub. "Det hjelper meg å starte dagen med et friskt sinn. Hvis jeg har vært i Icetub om morgenen, kan jeg starte dagen på en god måte. Det er veldig deilig." Mark og Jolandas sønn er også med jevnlig. "Vi har en sønn til som løper rundt, og han er også fornøyd med det. Han trener mye styrke sammen med vennene sine, og så hopper han i isbadet. Han kaller det easy, ha!"

↑ Sønnen til Jolanda og Mark.

Kalddusj, en god forberedelse

Selv om du gjør det ofte, er det fortsatt en utfordring å gå ned i det kalde badet. Men hvis du gjør det med tanke på effekten du får etterpå, er det mer enn verdt det. Mark: "Jo oftere jeg gjør det, jo vanskeligere synes jeg det er å komme inn i badekaret. Du vet hvilken effekt det har, haha! Jolanda har dusjet kaldt lenge, og jeg begynte med det samme for et år siden. Det hjelper på forberedelsene til å ta et isbad."

Jolanda: "Jeg har dusjet kaldt siden jeg var tenåring. Jeg klarer meg faktisk ikke uten lenger. Hvis jeg ikke dusjer kaldt, har jeg ikke hatt en god dusj. Jeg synes det er deilig å gå inn i et isbad

Jeg synes det er mye vanskeligere, men effekten man føler etterpå er også mye større. Det føles veldig bra i øyeblikket rett etter at du har gått ut!"

Icetub holder seg godt og kaldt

Jolanda og Marks boblebad står ikke på hele tiden. Jolanda: "Det gjorde vi i begynnelsen, og da var det alltid kaldt når vi ville bade. Vi har det i garasjen, så nå som det er kaldere ute, er det ikke lenger nødvendig. Vi stiller den inn på riktig temperatur rett før vi går inn. Vannet blir ikke så varmt nå, så det blir akkurat passe varmt. Det blir annerledes om sommeren, men foreløpig fungerer det fint.

Planer for fremtiden

Bram forteller at han planlegger å bruke Icetub hver dag resten av livet. Mark og Jolanda planlegger også å fortsette å bruke Icetub regelmessig inntil videre. Mark: "For Jolanda har jeg en idé om at det hjelper godt, og at vi helt sikkert vil kunne fortsette å bruke det lenger. Jeg vil gjerne gjøre det samme for meg selv. Jeg vurderer også å kombinere det mer med yoga. Jeg er selv yogalærer i næringslivet og har ikke helt bestemt meg ennå, men jeg tror kombinasjonen kan fungere veldig bra."

Opplev selv hva et Icetub kan gjøre for deg?

Icetub Model S er spesialdesignet for å flytte mentale grenser, kickstarte dagen og mye mer. Fordi fordelene med et isbad i den daglige rutinen er bevist så mange ganger. Når skal du ta steget ut i isen?