Join the Cold
Klanten

Join the Cold: Jolanda en Mark

12 september 2022

Op diverse locaties in Nederland en zelfs over de grens stappen mensen in het ijskoude water van onze Icetubs. Bij sportscholen, bedrijven, retraite locaties en natuurlijk bij mensen thuis. Zo ook bij Jolanda en Mark. Zij hebben gehad de Icetub in hun garage voor 2 maanden. We spraken met hen over wat kou voor hen betekent en wat de Icetub toevoegt aan hun leven.

*Ten tijde van het interview, begin december '21.

Jolanda & Mark net nadat ze de Icetub haddengekocht .

 

Koudetherapie de nasleep van het coronavirus

Dat de Icetub nu in het huis van Jolanda en Mark staat, heeft vooral met Jolanda te maken, zegt ze. "Ik had in het begin al corona. Ik had heel lang last van die symptomen.

Ik had vooral pijn in mijn longen, was kortademig en was erg moe. Ik kon moeilijk liggen en bewegen, de minste klachten had ik als ik zat. Dat is geleidelijk verbeterd, maar als ik te veel doe, merk ik dat de klachten terugkomen.Net als Bram, die we spraken over zijn ervaring met de Icetub, is Jolanda zich gaan verdiepen in koudetherapie. "Omdat de reguliere zorg me niets meer te bieden had, dacht ik: als het niet helpt, kan het geen kwaad.

Daarom volgden we afgelopen juni een Wim Hof workshop in combinatie met een ijsbad sessie. Het beviel ons zo goed dat we dit thuis ook wilden doen, maar ik voelde me niet prettig bij water in een bak waar je ijsblokjes in moet doen. Dat was de reden dat we op zoek gingen naar een ijsbad. Ik ontdekte dat jullie de Icetub op de markt zouden brengen. We wachtten geduldig en kochten er een toen we konden.

Verlaag de temperatuur langzaam

Jolanda krijgt in de ijsbad vier keer per week. "Op dagen dat ik niet werk, neem ik het ijsbad. Ik doe het altijd 's morgens en als ik moet werken red ik het niet. We zijn begonnen bij 12 graden en dede temperatuur dalen. Vanmorgen heb ik het bad op 7 graden gezet. We brengen het langzaam naar een lagere temperatuur...."

Jolanda doet Wim Hof's ademhalingsoefeningen elke elke dag. De dezelfde geldt voor ze stapt in de ijsbad stapt. Als Mark in het ijsbad stapt, voegt hij zich bij haar. Dan zetten ze de timer op iets meer dan twee minuten, zodat ze de tijd hebben om erin te gaan en er twee minuten in te blijven. "We horen soms mensen die er 5 of zelfs 15 minuten in kunnen blijven. Dat doen we niet. In de workshop hebben we ook begrepen dat dat niet nodig is en dat je moet voelen wat prettig is."

Een goed begin van de dag 

Omdat de Icetub heeft alleen in Jolanda en Mark's huis voor twee maanden, het is nog steeds moeilijk om te zeggen iets over het verloop van de coronaklachten. "Gelukkig waren mijn klachten al een stuk minder dan voorheen toen we de Icetub kregen. Dat komt vooral door de vaccinatie. Die heeft een enorm positief effect gehad op mijn klachten. Het is wel zo dat het ijsbad kwam op hetzelfde moment dat ik na een jaar weer fulltime ging werken. Omdat dit ook meer van mijn lichaam vraagt, is het mogelijk dat ik een paar stappen terug heb gedaan. Dat laatste hoop ik met de koudetherapie weg te werken.

"Ik zocht op internet of er mensen zijn die ook last hebben van longpijn door corona. Toen kwam ik een artikel tegen van een vrouw die er ook last van heeft en aan koudetherapie doet. Zij doet aan koudwaterzwemmen en ervaart een enorme verbetering. Als ze in het koude water is, verdwijnt de pijn weg. Het werkt dus echt."

Mark sluit zich aan bij Jolanda over twee keer per week. Hij merkt echt een verschil met de dagen dat hij zijn dag niet in de Icetub begint. "Het helpt me mijn dag te beginnen met een frisse geest. Als ik 's ochtends in de Icetub ben geweest, kan ik mijn dag goed beginnen. Dat is heel fijn." Mark en Jolanda's zoon ook springt in regelmatig. "We hebben nog een zoon die rondloopt en hij is ook blij met het. Hij doet veel aan krachttraining met zijn vrienden en springt dan in het ijsbad. Hij noemt het makkelijk, ha!"

↑ De zoon van Jolanda en Mark.

Koud douchen, een goede voorbereiding 

Zelfs als je het vaak doet, blijft het een uitdaging om in het koude bad te stappen. Maar als je het doet met het effect dat je daarna hebt voor ogen, is het meer dan de moeite waard. Mark: "Hoe vaker ik het doe, hoe moeilijker ik het vind om in het bad te stappen. Je weet wat een impact dat heeft, haha! Jolanda heeft genomen koude douches voor a lange tijden I begon hetzelfde te doen hetzelfde een jaar geleden. Dat helpt wel bij de voorbereiding op het nemen van een ijsbad."

Jolanda: "I heb geweest koud gedoucht sinds Ik was een tiener was. In feite, I niet meer zonder.. Als ik niet koud douche, heb ik niet goed gedoucht. Ik vind in een ijsbad stappen

Ik vind het veel moeilijker, maar het effect dat je daarna voelt is ook veel groter. Het voelt echt goed op het moment vlak nadat je eruit stapt!"

Icetub blijft lekker koud 

Jolanda en Mark's Hot Tub is niet constant op. Jolanda: "Wij deden op de begin, dus het was altijd koud als we naar binnen wilden. We bewaren hem in de garage, dus nu het buiten kouder is, is dat niet meer nodig. We zetten hem op de juiste temperatuur vlak voor we erin gaan. Het water wordt nu niet echt warm, dus het is precies goed. In de zomer zal het anders zijn, maar voor nu werkt het prima.

Plannen voor de toekomst

Bram zei in zijn verhaal dat hij van plan is om te gebruiken de Icetub elke dag voor de rest van zijn leven.... Mark en Jolanda ook plannen om blijven gebruiken de Icetub voorlopig regelmatig te gebruiken. Mark: "Voor Jolanda, I heb de idee dat het helpt goed en dat we zullen zeker in staat zijn in staat zijn om houden gebruiken voor langer. Dat zou ik ook graag voor mezelf doen. Ik ben ook aan het kijken of ik het meer kan combineren met yoga. Ik ben zelf zakelijk yogadocent en ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik... denk dat de combinatie heel goed kan werken."

Zelf ervaren wat een Icetub voor u kan betekenen? 

Icetub Model S is speciaal ontworpen om mentale grenzen te verleggen, je dag een kickstart te geven en nog veel meer. Want de voordelen van een ijsbad in je dagelijkse routine zijn al zo vaak bewezen. Wanneer neem jij de ijsstap? 

Join the Cold met die van Icetub.

Join the cold met de nieuwste Icetubs ijsbad. Beperkte oplage beschikbaar.

🧊 Altijd ijskoud & schoon water tot 3 °C
🇳🇱 Uniek Nederlands ontwerp
🚚 Gratis levering in Nederland in Q1 2023

Ijsbad offerte aanvragen