Hvordan isbade hjalp mig med at overvinde kronisk autoimmun reumatisme

Desværre gik det anderledes, da jeg begyndte at opleve forskellige...

Kunder
1
April
2024

Hej Tribe!

Jeg hedder Jim Hendriks, er 26 år gammel og bor i Castricum! Her er min historie;

Jeg tog til Lissabon med nogle venner i en weekend for at have det sjovt, nyde vejret og den smukke by!

Desværre viste tingene sig anderledes, da jeg begyndte at opleve forskellige fysiske klager efter alvorlig madforgiftning i Lissabon. Omkring to uger efter de alvorlige mavesmerter og feber begyndte jeg at udvikle betændelse i mine led, lænd, muskler og sener. Dette resulterede i, at jeg ikke kunne gå inden for en uge, ikke kunne stå den følgende uge og til sidst var helt sengeliggende.

Den 22. december blev jeg indlagt på skadestuen med høj feber og betændelsestilstande og fik diagnosen reaktiv arthritis. Det betød, at min krop angreb mine egne led på grund af en ukendt infektion, som passede med min historie om madforgiftning.

Men efter yderligere undersøgelser viste det sig ikke at være den korrekte diagnose, og jeg fik diagnosen kronisk autoimmun reumatisme, aksial spondyloarthropati (Bechterews sygdom) og perifer spondyloarthropati. Jeg skulle skifte til biologiske indsprøjtninger, som reducerer hele immunsystemet for at modvirke inflammationen. Efter at have taget en masse prednison fra slutningen af december til begyndelsen af februar og brugt tramadol, diclofenac og andre smertestillende og antiinflammatoriske midler før indlæggelsen på skadestuen, begyndte jeg på isbade to gange dagligt og WHM-vejrtrækningssessioner i midten af januar.

Mine inflammationsniveauer faldt fra 380 i slutningen af december til 29 i slutningen af februar, og jeg kunne gå og cykle uden medicin. Jeg havde ingen betændelse, bortset fra en hævet ankel og tå. I slutningen af februar begyndte jeg at træne igen, og jeg kan gå omkring en kilometer uden krykker eller rollator uden at blive generet.

Jeg kom i kontakt med Icetubs fordi jeg ledte efter løsninger i Holland til issvømning/koldt brusebad , og fordi jeg så, at folk med samme diagnose/prognose havde stor gavn af det. Jeg var allerede lidt bekendt med WHM, men var ikke aktivt involveret i det. Jeg sad i isbadet i 3 til 4 minutter hver morgen og aften og mærkede en enorm forbedring i mine led. De varme, røde led var pludselig ikke så smertefulde længere, og alt kunne køle ned og slappe af. Nu, en måned senere, er mine led aldrig røde og ømme uden prednison. Jeg begyndte at studere videnskaben bag isbade og kuldeeksponering og de mulige positive effekter, det har på inflammation og modstandskraft. Det ændrede mit liv for altid, og jeg er virkelig glad for mit isbad.