Join the Cold: Jolanda og Mark

Forskellige steder i Holland og endda på den anden side af grænsen træder folk...

Kunder
Joep
Icetubs Leder

Forskellige steder i Holland og endda på den anden side af grænsen træder folk ned i det iskolde vand på vores Icetubs. I fitnesscentre, virksomheder, på retreatsteder og selvfølgelig hjemme hos folk. Det er også tilfældet med Jolanda og Mark. De har haft Icetub i deres garage i 2 måneder. Vi talte med dem om, hvad kulde betyder for dem, og hvad Icetub tilføjer til deres liv.

*På tidspunktet for interviewet, i begyndelsen af december '21.

↑ Jolanda & Mark lige efter de købte Icetub.

Kuldeterapi i kølvandet på coronavirus

At Icetub nu står i Jolanda og Marks hus, har mest med Jolanda at gøre, siger hun. "Jeg havde corona lige i begyndelsen. Jeg led af de symptomer i meget lang tid.

Jeg havde primært smerter i lungerne, var stakåndet og meget træt. Det var svært for mig at ligge ned og bevæge mig, jeg havde færrest klager, når jeg sad ned. Det er gradvist blevet bedre, men hvis jeg gør for meget, kan jeg mærke, at symptomerne kommer tilbage.Ligesom Bram, som vi talte med om hans oplevelse med Icetub, begyndte Jolanda at kaste sig over kuldeterapi. "Fordi almindelig behandling ikke længere havde noget at tilbyde mig, tænkte jeg: Hvis det ikke hjælper, gør det heller ikke ondt.

Derfor deltog vi i en Wim Hof-workshop i juni sidste år i kombination med et isbad. Vi kunne så godt lide det, at vi gerne ville gøre det derhjemme også, men jeg følte mig ikke tryg ved vand i en beholder, som man skal putte isterninger i. Det var grunden til, at vi begyndte at lede efter et isbad. Jeg fandt ud af, at du ville bringe Icetub på markedet. Vi ventede tålmodigt og købte et, da vi kunne.

Sænk temperaturen langsomt

Jolanda går i isbad fire gange om ugen. "De dage, hvor jeg ikke arbejder, tager jeg isbad. Jeg gør det altid om morgenen, og når jeg skal arbejde, kan jeg bare ikke nå det. Vi startede på 12 grader og bliver ved med at sænke temperaturen. Her til morgen satte jeg badet til 7 grader. Vi bringer det langsomt ned til en lavere temperatur."

Jolanda laver Wim Hofs åndedrætsøvelser hver dag. Det samme gælder, før hun går i isbadet. Når Mark går ned i isbadet, gør han hende selskab. Så sætter de timeren til lidt over to minutter, så de har tid til at komme i og blive i to minutter. "Vi hører nogle gange om folk, der kan blive i det i 5 eller endda 15 minutter. Det gør vi ikke. I workshoppen forstod vi også, at det ikke er nødvendigt, og at man skal mærke efter, hvad der er behageligt."

En god start på dagen

Fordi Icetub kun har været i Jolanda og Marks hjem i to måneder, er det stadig svært at sige noget om udviklingen i coronaklagerne. "Heldigvis var mine klager allerede meget mindre end før, da vi fik Icetub. Det skyldes hovedsageligt vaccinationen. Den har haft en enormt positiv effekt på mine klager. Det er rigtigt, at isbadet kom samtidig med, at jeg begyndte at arbejde på fuld tid igen efter et år. Fordi det også kræver mere af min krop, er det muligt, at jeg har taget et par skridt tilbage. Det sidste håber jeg at komme af med med kuldeterapien.

"Jeg søgte på internettet for at se, om der var andre, der også led af lungesmerter på grund af corona. Så faldt jeg over en artikel af en kvinde, som også lider af det og laver kuldeterapi. Hun svømmer i koldt vand og oplever en enorm forbedring. Når hun er i det kolde vand, forsvinder smerterne. Så det virker virkelig."

Mark er sammen med Jolanda cirka to gange om ugen. Han kan virkelig mærke en forskel på de dage, hvor han ikke starter dagen i Icetub. "Det hjælper mig med at starte dagen med et frisk sind. Hvis jeg har været i Icetub om morgenen, kan jeg starte min dag rigtigt. Det er virkelig rart." Mark og Jolandas søn hopper også i regelmæssigt. "Vi har en anden søn, der løber rundt, og han er også glad for det. Han laver en masse styrketræning med sine venner og hopper så i isbadet. Han kalder det easy, ha!"

↑ Søn af Jolanda og Mark.

Koldt brusebad, en god forberedelse

Selv om man gør det ofte, er det stadig en udfordring at træde ned i det kolde bad. Men hvis man gør det med den effekt, man har bagefter, i tankerne, er det mere end det værd. Mark: "Jo oftere jeg gør det, jo sværere synes jeg, det er at komme i bad. Du ved, hvilken effekt det har, haha! Jolanda har taget kolde brusebade i lang tid, og jeg begyndte at gøre det samme for et år siden. Det hjælper på forberedelsen til at tage et isbad."

Jolanda: "Jeg har taget kolde brusebade, siden jeg var teenager. Faktisk kan jeg ikke undvære det længere. Hvis jeg ikke tager et koldt brusebad, har jeg ikke haft et godt brusebad. Jeg synes, det er skønt at træde ned i et isbad

Jeg synes, det er meget sværere, men den effekt, man føler bagefter, er også meget større. Det føles virkelig godt i øjeblikket, lige efter man er trådt ud!"

Icetub forbliver dejlig kold

Jolanda og Marks spabad er ikke tændt hele tiden. Jolanda: "Det gjorde vi i begyndelsen, så det var altid koldt, når vi ville i det. Vi har det i garagen, så nu, hvor det er koldere udenfor, er det ikke længere nødvendigt. Vi indstiller den til den rigtige temperatur, lige før vi går ind. Vandet bliver ikke rigtig varmt nu, så det bliver lige tilpas. Det vil være anderledes om sommeren, men lige nu fungerer det fint.

Planer for fremtiden

Bram sagde i sin historie, at han planlægger at bruge Icetub hver dag resten af sit liv. Mark og Jolanda har også planer om at fortsætte med at bruge Icetub regelmæssigt indtil videre. Mark: "For Jolanda har jeg en idé om, at det hjælper godt, og at vi helt sikkert vil være i stand til at fortsætte med at bruge det i længere tid. Jeg vil gerne gøre det samme for mig selv. Jeg overvejer også at kombinere det mere med yoga. Jeg er selv business-yogalærer, og jeg har ikke helt besluttet mig endnu, men jeg tror, at kombinationen kan fungere rigtig godt."

Oplev selv, hvad et Icetub kan gøre for dig?

Icetub Model S er specielt designet til at flytte mentale grænser, kickstarte din dag og meget mere. Fordi fordelene ved et isbad i din daglige rutine er blevet bevist så mange gange. Hvornår vil du tage isskridtet?